TATĂ DE FATĂ, AM O SCRISOARE PENTRU TINE

Dragă tată de fată, ai fost binecuvântat cu această fetiță minunată, care îți răsfață zilele cu zâmbete și îmbrățișări, care îți cuprinde fața cu mânuțele ei mici, te privește în ochi serioasă și-ți oferă cei mai califragilistici pupici. Ți-a schimbat viața de când i-ai văzut ochișorii și ai luat-o în brațe, apoi toate s-au ținut lanț: primul scutec, prima băiță, prima unghiuță tăiată, primul zâmbet, cuvânt, pas, julitură. Te așteptai ca lucruri aparent banale să aibă un asemenea impact asupra ta?

În tine, fetița ta are cea mai mare nevoie să găsească echilibru și stabilitate!

Buclata asta mică este o minune și merită Totul din partea ta: dragoste, atenție, efort, timp, dăruire și sacrificii. Chiar dacă face zilnic o grămadă de năzdrăvănii, de nu te mai poți ține după ea, sau dacă sunt momente în care nu ai cu cine să te înțelegi, fii lângă ea, încă nu știe să-și gestioneze cea mai mare parte din sentimente și trăiri, cu timpul va învăța. Poate îți pare absurd să se pună pe plâns doar pentru că și-a scăpat pe jos ultima bucată de baton cu fructe, tu poate nu ști, dar pentru ea era cea mai bună bucățică din tot batonul ăla și binențeles că un baton nou nu va rezolva problema. Înțelege-i supărarea și consoleaz-o, fii de partea ei. Îi este necesar să găsească în tine un om tolerant, dar care să îi traseze limite clare, un om iubitor, dar ferm în același timp, un tată care să își asume propriile greșeli și să învețe din ele, care să știe să-și argumenteze opiniile și nu să le impună. Tăticule, în tine, fetița ta are cea mai mare nevoie să găsească echilibru și stabilitate!

Iubește-i mama și luptă pentru relația voastră

Iubește-i mama și luptă pentru relația voastră, pentru ca Buburuza să poată vedea o relație frumoasă și civilizată la care să aspire și ea mai târziu, să știe că sunt bărbați  care nu fug după prima furtună cu partenera, care încearcă să înțeleagă și aspirațiile femeii de lângă ei, care o sprijină să se dezvolte frumos sau o lasă să zboare liber, dacă asta o face fericită.

Lucrurile obținute ușor se pierd la fel de ușor

Învaț-o că lucrurile durabile și stabile se construiesc în timp, cu multă muncă, răbdare, dăruire și implicare, că lucrurile obținute ușor se pierd la fel de ușor, că putem îndrăzni lucruri în care credem, fără să ne temem de părerea celorlalți sau de eșecuri, lumea este a celor curajoși și îndrăzneți.

Apoi arată-i și ei că, indiferent cât de puternici am fi, avem cu toții momentele noastre mai dificile, în care ne dorim îmbrățișarea celor dragi, în care putem fi vulnerabili și e firesc să fie așa. Nu e nimic greșit în a-ți recunoaște limitele și vulnerabilitățile, cu toții le avem, însă puțini suntem conștienți de ele.

Un om bogat prin însăși calitatea de tată

Dacă îți vine greu să faci toate astea, sau nu ți-e la-ndemână, poate măcar te-am pus puțin pe gânduri. Copiii vin în viața noastră pentru a ne face mai buni, mai mari și mai frumoși.  Alături de ei ajungem și noi să creștem. Minunea asta mică și veselă te-a făcut un om bogat prin însăși calitatea de tată. Dă-ți voie și tu să fii, pentru ea, cel mai bun tată din lume!

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

No Comments

    Leave a Reply