SĂPTĂMÂNA 2 ȘI 3 POSTPARTUM

A trecut și cea de-a treia săptămână din programul de revenire la forma fizică de dinainte de sarcină. Deși aveam multe în plan în aceste două săptămâni, nu am reușit să duc la îndeplinire tot ce mi-am propus. Marea mea problemă rămâne lipsa timpului, orele mult prea puține pentru câte aș avea de făcut într-o singură zi. Într-adevăr câteva din obiectivele mele necesită ceva mai mult timp pentru a le implementa, dar hai să discutăm concret ce vreau să spun.

Planul alimentar:

Pentru că recomandarea medicului meu, în ceea ce privește antrenamentele, a fost de repaus fizic timp de 4 săptămâni, mi-am îndreptat atenția spre îmbunătățirile pe care le-aș putea face în planul alimentar.

În timpul sarcini și inclusiv după naștere în frigiderul meu mai poposeau ocazional câte o tăviță de macarons sau câte o cutie de înghețată, cafeaua era servită cu puțin lapte și câțiva biscuiți alături, iar la carbohidrați începusem deja să nu am niciun fel de rețineri. De aceea mi-am spus că acum este momentul să înlocuiesc dulciurile cu fructe proaspete și uscate, să beau cafeaua neagră și să înlocuiesc biscuiții și ronțăielile cu nuci, migdale și caju (atenție la cantități). Carbohidrații îmi dau încă de furcă deoarece orezul și pastele rămân printre preferatele familiei mele. Cu toate acestea, le-am redus frecvența datorită salatelor, peștelui și leguminoaselor introduse ca mese de sine stătătoare.

Un lucru pe care nu l-am putut realiza în aceaste săptămâni a fost monitorizarea meselor, adică notarea a tot ceea ce mănânc, fie că e vorba de 3 migdale sau de un sandwich.

Pentru următoarele două săptămâni mi-am propus, în plus față de ce am început să aplic deja, notarea fiecărei mese, pentru a-mi putea evalua cât mai realist alimentația. Acest lucru mă va aduce mai aproape de pasul în care calculez valorile nutriționale ale alimentelor de peste zi. De asemenea, aș vrea să iau cina până în ora 19:30. Sunt tare curioasă dacă și reușesc!

Tipul de mișcare/Antrenamentul:

În ceea ce privește efortul fizic după o cezariană, recomandarea medicului meu a fost pentru un antrenament de tip aerob, mai ales dacă îmi doresc să continui cu alăptatul.

Antrenamentul aerob (jogging, spinning, bazin, aerobice) este recomandat femeilor care alăptează deoarece nu determină sintetizarea unei cantități de acid lactic suficient de mari încât să schimbe gustul laptelui, ceea ce l-ar putea face pe  bebeluș să îl respingă. Voi consulta mai multe surse privind antrenamentul anaerob și alăptarea, deoarece în cazul meu combinarea celor două tipuri (aerob și anaerob) a dat cele mai bune rezultate.

Forma fizică:

Și în aceste două săptămâni burtica s-a mai retras, de aceea pielea arată lăsată și ușor inestetic, dar acest lucru este firesc și face parte din recuperare. Nerăbdătoare cum sunt, am dat iama în dulapul cu haine achiziționate înainte de sarcină. Mărturisesc că nu am fost atât de dezamăgită pe cât mă pregătisem, deoarece unele haine chiar îmi veneau, deși stăteau mai ciudat pe mine. Cu toate acestea, sunt recunoscătoare corpului meu pentru felul în care a răspuns și răspunde în continuare,  în fața schimbărilor. Știu că are nevoie de timp ca să-și revină, de răbdare, blândețe și perseverență din partea mea, de hidratare și hrană sănătoasă.

Cântarul spune:

Greutate naștere: 80kg

Greutate după s3: 73kg

Greutate normală: 61,5Kg

 

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis

 

2 Comments

 • Avatar
  Reply
  Adriana
  September 24, 2017 at 3:35 pm

  Folosesti vreo aplicatie ca sa tii evidenta meselor ?

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   September 24, 2017 at 4:25 pm

   Foloseam o aplicație pentru monitorizare mese, porții, calorii, proteine, carbohidrați și grăsimi- MyFitnessPal. 🙂

Leave a Reply