MĂRIȘEL- VACANȚA IDEALĂ PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII MICI

marisel

Acest articol nu este sponsorizat!

Vreau să vă povestesc de vacanța cu care ne-am început vara, anul acesta, la Mărișel. Nimic extravagant sau neobișnuit, mai degrabă aș spune o întoarcere la simplitate, la origini.

Mi-am dorit o săptămână la țară, în tihnă, cu familia, în mijlocul naturii, departe de betoane, mașini și rețele de socializare. Am tânjit după aer curat, iarbă verde și oameni cumsecade. Am vrut o pauză, un refresh, un shutdown, spune-i cum vrei, dar aveam nevoie de asta, mai mult ca oricând.

Pentru noi toți avea să fie prima vacanță la țară, la munte, în noua formulă de patru și…cine știe? poate reușeau în sfârșit și părinții să se relaxeze. Îmi plăcea ideea asta de win-win de ambele părți.

marisel

Nu există nici măcar o vacanță memorabilă organizată de mine

Din capul locului trebuie să vă spun că nu am un background prea fericit când vine vorba de organizat vacanțe. Mai exact, nu exista nici măcar o vacanță memorabilă, în sensul bun al cuvântului, organizată de mine… Ok, dacă îl întrebați pe soțul meu, el ar putea să vă spună chiar câteva „monumentale”, deloc reușite, organizate de nevastă-sa.

Se înțelege, așadar, de ce am avut anumite rețineri când el mi-a spus că  vacanța asta poate fi organizată de mine în totalitate, că par a fi cea care are cea mai mare nevoie de ea și să aleg ce simt că ne va face bine nouă, tuturor.

cal

Așa că m-am pus să cer recomandări în stânga și în dreapta, pentru locuri frumoase și testate din România. Voiam mult să găsesc ceva la noi, iar răspunsurile au venit negreșit, de la oameni care au bătut țara asta în lung și-n lat și știau exact unde pot găsi ceea ce căutam. Recomandările cele mai atractive s-au orientat spre comuna Mărișel (județul Cluj), din Munții Gilău, parte a Munților Apuseni. Un loc foarte frumos, cu peisaje instagramice de-ți taie răsuflarea, cu aer curat, oameni calzi și simpli.

judetul cluj

Rezervare la Casa Eden

Am făcut rezervare la Casa Eden, un loc care nu s-a dezis de numele pe care îl poartă. Aici ne aștepta o cameră cu paturi mari, comode, ideale pentru părinții care dorm în vacanță cu puii încă mici, un living pus la dispoziție, unde am putut prepara mâncarea bebelușului și smoothie-urile mele verzi. Am beneficiat de hamace unde ne-am relaxat, iar bebele adormea liniștit la pieptul meu, sezlonguri unde am citit sub raze de soare și o trambulină unde Buburuza își consuma zilnic ultimele resurse de energie după întoarcerea din drumețiile scurte de pe dealurile dimprejur.

Casa Eden

Casa Eden

Casa Eden

Trambulina Casei Eden

 

Hamacele de la Casa Eden

flori in jardiniere

Apoi doamna Maria, gazda noastră, a fost o binecuvântare. Ne-a servit cu căpșuni din grădina ei și ne-a pregătit preparate tradiționale pe care le mai gătea doar bunica, în copilărie.

Buburuza, fetița noastră, a fost extrem de încântată când și-a făcut prima coroniță din flori culese chiar din grădina casei, de plimbările noastre în care iepuri pufoși ne tăiau calea, când a pus mâna, pentru prima dată, pe o broască râioasă chiar în curtea casei unde eram cazați.

Încă mai avem locuri unde copiii noștri pot experimenta frumusețea vieții de la țară, a simplității și a curățeniei sufletești cum doar acolo o găsești. Pentru noi un asemenea loc a fost Mărișel.

coronița de flori

La mijlocul vacanței am reușit și eu să mă relaxez, să mă bucur de ceea ce aveam în jur: soare, liniște și aer curat. Nicio presiune, niciun „trebuie”, nicio grijă. Bebe Leușor a făcut și primii pași susținut, în tălpile goale. O săptămână întreagă, Buburuza a adormit la prânz fără tocmeli sau insistențe din partea noastră, imediat ce se întindea în pat. Combinația de aer curat de munte și plimbări a făcut minuni pentru ea și totodată pentru noi.

Popas în Mărisel

Mărișel

Pozele vorbesc de la sine, ne-am simțit minunat în Mărișel și vă îndemn să încercați zona asta, mai ales dacă vă stă gândul la o vacanță simplă, relaxantă, însoțiți de copii. Pentru noi a fost exact ceea ce aveam nevoie și, în plus, a îmbunătățit C.V.-ul meu la rubrica Organizatoare de Vacanțe.

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

3 Comments

 • Avatar
  Reply
  Eliza
  July 6, 2018 at 10:11 am

  Frumoase locuri. Pare foarte relaxant!

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   July 7, 2018 at 8:26 am

   Chiar a fost relaxant Eliza. A întrecut așteptările mele de părinte de doi copii (unul bebeluș).

 • Avatar
  Reply
  Laura
  July 7, 2018 at 2:04 pm

  Eu am fost acum câţiva ani la Mărişel într-un press trip. N-am văzut foarte mult din sat, pentru că a plouat rău de tot, dar am văzut nişte peisaje care mi-au tăiat răsuflarea. Nu voi uita niciodată acele două zile petrecute acolo, mai ales că au fost şi cu peripeţii. Cred că a fost cel mai frumos press trip din viaţa mea.

Leave a Reply