JURNAL- RECUPERAREA SILUETEI DUPĂ NAȘTERE (SĂPTĂMÂNA 19-27)

femeie care alearga

Am revenit, după o binemeritată vacanță, cu un up-date retroactiv, la Jurnalul de Recuperare a siluetei după naștere, pentru săptămânile 19-27. O perioadă foarte bună din punct de vedere al scăderii în greutate, al alimentației și al programului de antrenament,  datorată schimbărilor făcute în rutina zilnică, despre care vă voi povesti în cele ce urmează:

Tip de mișcare/ Antrenament:

Am continuat cu antrenamentele obișnuite de fitness (detalii aici), însă am scos partea de cardio și am transformat-o în antrenament de sine stătător. Dis de dimineață, cât încă unul dintre copii dormea, mă hidratam cu un pahar cu apă și lămâie, mâncam o jumătate de banană și o luam spre parc, la alergare.

Am folosit în continuare aplicația C25K de care vă povesteam și în Jurnalul anterior, o aplicație care te ajută să alergi 5 kilometri, oferind antrenamente care alternează perioadele de alergare cu cele de mers alert. Pe mine m-a ajutat foarte mult această aplicație să reușesc să alerg 4 kilometri, însă mai mult nu reușeam nicicum. Pe atunci nu știam de ce.

Acum, după câteva luni bune de alergat, știu că există câteva praguri de dificultate înainte de kilometrul 5, de care o dată ce treci poți alerga în continuare câțiva kilometri buni. Cu siguranță psihicul meu a avut de furcă cu aceste praguri. Imediat ce am lăsat de-o parte programul, am renunțat să mă mai concentrez pe viteză și pe cei 5 kilometri, am reușit să mă relaxez și să mă bucur de energia bună pe care mi-o conferea alergatul în sine. Și uite așa am ajuns să parcurg distanțe ceva mai mari, de până la 7 kilometri.

În toată această perioadă activitatea mea fizică presupunea: 2 antrenamente la sala de fitness (unul de picioare/fund și altul de brațe/spate/abdomen) și 2-3 antrenamente de alergare, în parc.

Planul alimentar:

Dacă vă întrebați ce mănâncă, într-o zi obișnuită, o mamă vegană care face și sport, iată un exemplu din ceea ce îmi place să îmi prepar:

Dimineața după hidratare, îmi pregătesc un smothie verde din fructe proaspete și frunze verzi, cu pudră de iarbă verde și semințe de cânepă (rețeta aici).

smoothie verde

La gustare îmi beau cafeaua cu un biscuite digestiv sau cu rondele pe care întind unt de arahide și tai câteva felii de banană.

La prânz îmi place să mănânc o masă ceva mai consistentă, de exemplu conopidă cu năut și curry (rețeta aici).Conopidă

Pentru a doua gustare pregătesc un pateu de fasole roșie cu mirodenii, pe care îl servesc cu legume tăiate bețișoare (ardei, castraveți, morcovi și apio).

La cină prepar cartofi dulci copți cu dressing din tofu și câteva legume.

Cam așa sună meniul meu într-o zi oarecare: multe fructe, legume și leguminoase.

În această perioadă nu mai reușeam să contorizez mesele, așa cum o făceam înainte, fiind prinsă cu cei mici.  Deși am scăzut mult în greutate, masa musculară s-a diminuat și corpul meu nu mai arăta la fel. În plus, au apărut anumite probleme de postură:  aveam burta în față și eram ușor adunată de spate.

Nu m-a surprins, doar se întâmplase acest lucru și după prima sarcină. Știam că mușchii spatelui nu mai erau la fel de antrenați datorită celor 2 luni de sarcină în care am sistat sportul, iar uterul și zona abdominală nu își reveniseră încă. Dacă mai puneam la socoteală și cele 9 luni de sarcină în care centrul meu de greutate se modificase treptat, era lesne de înțeles cum au apărut problemele mele de postură. Treptat am devenit tot mai conștientă și atentă la ținuta mea și la modul în care mă mișcam. De asemenea,  mi-au fost  utile exercițiile pentru postură pe care le-am adăugat în antrenamentele de la sală.

Cântarul spune:

GREUTATE ÎNAINTE DE NAȘTERE: 80 kg

GREUTATE DUPĂ  S.30: 67 kg

GREUTATE ȚINTĂ: 61,5 Kg

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

No Comments

    Leave a Reply