INSPIRAȚIE PENTRU CADOURILE DE CRĂCIUN

De când am devenit mamă, și mai cu seamă mamă de doi năzdrăvani, pregătirile de Crăciun nu mai sunt ce erau.

Cândva petreceam zile întregi în mall, luând fiecare magazin la puricat de ajungeam să cunosc toate produsele și reușeam să aleg în cunoștință de cauză  un cadou potrivit pentru fiecare om din viața mea.

Astăzi lucrurile s-au schimbat destul de mult… Când în sfârșit reușesc să ajung într-un mall e zi de sărbătoare. La prima reclamă rotativă care ne iese în cale, Buburuza se smucește și fuge, dând ture de jur împrejurul ei de amețesc și eu și fratele mai mic care-i zâmbește cu gura până la urechi de fiecare dată când o reperează. Pentru el tot ceea ce face sora lui e pur și simplu fabulos. Cu greu o iau de acolo și intrăm în magazinul de unde știu sigur că nu am cum să ies fără o achiziție și un cadou bifat pe lista mea. Și din acest moment totul s-a terminat. Buburuza aleargă spre secțiunea de copii unde știe că sunt rochițele care o interesează, iar Leușor se așează la intrare, pe jos, taman lângă senzorii de securitate  (a văzut el că sună și luminează și s-a hotărât să aștepte da-de-i sună cuiva eticheta nedezactivată). Îl iau în brațe și constat din nou că băieții sunt mult  mai grei ca fetele și mă grăbesc să o găsesc pe Buburuză. Ea e ocupată cu problema ei: are nevoie de fix 10 clame cu ponei, niște plasturi pentru mâini și o pereche de mănuși. Din asta înțeleg așa: că fii-mea e pasionată de accesorii și că mie mi-e imposibil să fac cumpărăturile de Crăciun cu doi copii după mine. Plus că până în acel moment nu m-am gândit deloc că ar trebui să le ascund de privirile lor, că doar sunt cadouri de la Moșu’.

Cu siguranță pentru cele ca mine s-au inventat cumpărăturile online, iar de vreo doi ani, de când procedez în felul ăsta, am reușit să fac câteva descoperiri. Și pentru că “Sharing is Caring”, m-am gândit să le împărtășesc cu voi. Nu mă aștept să vă revoluționez lista de cadouri, dar poate în final aveți mai multe opțiuni. Aruncați un ochi și spuneți-mi ce părere aveți. Spor la inspirație!

(Acest articol nu este sponsorizat.)

The BeeHive

Brățările THE BEEHIVE  în colaborare cu HARUKA’S BRACELET

„Frumoase”, „cu un simț estetic deosebit”, „minuțios lucrate”, „durabile” sunt doar câteva din atributele cu care sunt descrise aceste podoabe de însăși purtătoarele lor. Brățările Haruka și The BeeHive sunt extrem de versatile, se pot asorta atât la o rochie de seară, un pulover moale de cashmir, cât și la un tricou simplu cu niște jeanși. Frunzăriți colecțiile lor și veți descoperi edițiile de Crăciun, pentru mame și copii. Și dacă  sunteți în impas în ceea ce privește cadoul bunicii, Dana și Bianca (fetele din spatele celor două branduri) realizează, la comandă, inclusiv brățări adaptate celor trei generații: fiică, mamă și bunică.

Haruka's Bracelet

Stilourile POENARI

Sunt cadoul perfect pentru persoanele care apreciază eleganța și rafinamentul unui instrument de scris. Am aflat de stilourile Poenari acum vreo 5-6 ani și am fost surprinsă de calitatea și diversitatea materialelor folosite. Pot fi confecționate din diferite esențe de lemn, pulbere de perle sau corn de cerb, în combinație cu materiale prețioase. De asemenea, la cerere pot fi gravate cu inițialele posesorului sau cu orice alt mesaj.

Poenari

Păpușile personalizate LISA DOLLS

Imaginați-vă cum ar fi să fiți din nou o fetiță de 3-4 ani, care primește în seara de Crăciun o păpușă de 45 de cm care-i seamănă foarte mult. Are părul blond și creț ca al tău, rochița ta preferată, strânge un ursuleț ca cel de care erai nedezlipită în copilărie, iar pantofiorii sunt chiar cei pentru care te-ai rugat atâta vreme de mama să ți-i cumpere deși era iarnă afară. Acum revenind în prezent aveți 30 de ani și țineți în mână această păpușă primită în dar de Crăciun.

Lisa Dolls realizează asemenea păpuși personalizate, care din punctul meu de vedere sunt cadouri de cursă lungă care ar bucura orice fetiță.

Lisa Dolls

Cărți de Crăciun USBORNE de la JOYfull Books

Cărțile de la Usborne nu mai au nevoie de prezentare, toată lumea le cunoaște. Sunt deosebite datorită calității, graficii și a informațiilor structurate prin care se prezintă micilor cititori.

Nu știu cum e la voi, dar Buburuza mea, cum se apropie luna decembrie, alege să citim doar cărți cu Moș Crăciun, spiriduși sau reni, iar Usborne are o ofertă variată de cărți care face față cu succes acestor seri de iarnă, cu povești captivante și activități specifice Crăciunului.

Cei interesați pot găsi cărți, pentru copii de toate vârstele, cu povești, imagini, clapete, stickere sau chiar activități.

JOYFul

Decorațiuni brad LUMEA CERAMICII

Când eram mică obișnuiam să stau minute în șir lângă brad. Îmi plăcea să privesc și să analizez fiecare glob de sticlă și să-i descopăr micile imperfecțiuni. Asta îl făcea deosebit, unic. Astăzi caut aceeași “imperfecțiune” în decorațiunile pentru pomul meu de Crăciun și de obicei o găsesc în cele handmade. Dacă vă plac și vouă ornamentele din ceramică, lucrate manual, vă invit să vizitați Lumea Ceramicii.

Lumea Ceramicii

Agende speciale I WOOD BE

Sunt un cadou potrivit pentru oamenii pasionați de domeniul creativ, pentru că sunt deosebite: au coperțile confecționate din lemn de fag și sunt gravate și pictate manual. Foile sunt făcute din hârtie reciclată, iar coperțile pot fi reutilizate prin simpla înlocuire a hârtiei, la comandă. Vedeți dacă vă face ceva cu ochiul. Eu zic că sunt un cadou binevenit în vremurile astea în care timpul nu mai are răbdare cu noi.

IWoodBe

Board game-uri de la REGATUL JOCURILOR 

Îmi plac mult serile în care reușim să ne strângem cu toții pe covorul din sufragerie, să jucăm ceva împreună. Unul din jocurile noastre preferate rămâne Dobble, un set de cartonașe desenate cu diverse elemente de mărimi mai mici sau mai mari. La  acest joc participanții se axează foarte mult pe atenție și rapiditate. Dobble poate fi găsit în numeroase variante, atât pentru copii (de aici pot învăța elemente de vocabular, cuvinte în limba engleză, literele sau cifrele), cât și pentru adulți.

Regatul jocurilor este un site care oferă o gamă foarte largă de board game-uri care pot fi jucate de cei mici, de cei mari sau chiar de toată familia.RegatulJocurilor

Acestea sunt sursele mele de inspirație pentru cadourile de Crăciun, de anul acesta. Dacă aveți și voi alte recomandări, le aștept cu drag.

Vă doresc să faceți alegeri înțelepte!

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

4 Comments

 • Avatar
  Reply
  Stupar Bianca
  November 26, 2018 at 10:04 am

  Bucurosi sa aparem si noi in acest articol alaturi de alte produse atat de frumoase.

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   November 26, 2018 at 11:21 am

   Brățările voastre sunt cu adevărat speciale!

 • Avatar
  Reply
  Annemarie
  November 26, 2018 at 1:15 pm

  Frumoase toate!

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   November 26, 2018 at 4:45 pm

   Mersi, Anne!

Leave a Reply