Curry cu quinoa și legume

quinoa

Cu siguranță ați pățit și voi să vă uitați prin dulap și frigider, să vedeți ce mai aveți pe-acolo și să nu știți ce să încropiți. Așa s-a născut rețeta aceasta cu quinoa, într-o zi friguroasă de toamnă, când în frigiderul meu se găseau multe legume. Asta pentru că îmi doresc să mâncăm în continuare sănătos, dar ceva mai variat și mai colorat dacă tot e toamnă… doar nu v-ați așteptat la altceva!

Vă mărturisesc că nu aveam de gând să postez această rețetă, însă soțul meu a lăudat-o într-atât că a fost musai să-i ascult sfatul și s-o împărtășesc cu voi.

Spor la gătit cu voie bună!

Ingrediente preparat:

1 Ceapă uscată

2 căței de Usturoi

1 Ardei galben

½ Ardei roșu

1 Morcov

1 Păstârnac

100 g Țelină

1 rădăcină de Pătrunjel

2 Roșii

½ Broccoli

5 Ciuperci champignon

150 g Quinoa

1 Avocado

1 cană cu Apă

1 leg.Pătrunjel proaspăt

1-2 lgț. Curry pudră

½ lgț. Turmeric

Ulei

Sare

Piper.

Magia Mamei cu Dichis:

Începem prin a mărunți legumele care urmează a fi călite împreună, adică ceapa, usturoiul, ardeii, morcovul, păstârnacul, țelina și rădăcina de pătrunjel. Le tăiem cuburi și le punem la călit în puțin ulei.

Adăugăm sare și piper.

Când s-au călit legumele adăugăm o cană cu apă și lăsăm la foc mic. Între timp limpezim quinoa (în caz contrar riscăm să aibă un gust ușor amărui), o punem peste legume, apoi adăugăm ciupercile tăiate felii, roșiile cubulețe, pudra de curry și turmericul.

Când quinoa este aproape fiartă, veți vedea că sosul a scăzut destul de mult.

Între timp rupem broccoli-ul în bucățele și îl adăugăm peste curry. Mai lăsăm 5 minute la foc, timp în care feliem avocadoul și mărunțim pătrunjelul proaspăt.

Oprim focul, adăugăm avocadoul și amestecăm totul ușor. Urmează să presărăm pe deasupra pătrunjelul.

Veți obține o farfurie cu mâncare sănătoasă și arătoasă datorită culorilor din legume. Bineînțeles că nu este nicio problemă dacă vă lipsește una dintre aceste legume, secretul stă în diversitatea legumelor și în condimente.

Să vă fie de sănătate!

Vă invit să vedeți și rețeta: Conopidă cu năut și curry.

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

No Comments

    Leave a Reply