BRIOȘE CU AFINE

Brioșe cu afine

Nu sunt eu cine știe ce specialist culinar, iar când vine vorba de pregătit deserturi prefer să mă trimiți, mai degrabă, la un semimaraton. Cu toate astea, vin cu o rețetă care e mult prea ușoară ca să nu o încercați și voi. Nu mai spun că aceste brioșe cu afine sunt printre puținele care nu au aspectul acela buretos/umed în interior. Poate că ar trebui să rectific și să spun că: „Sunt singurele brioșe care îmi ies și mie pufoase în interior.”

Mai mult, le îndes cu fructe ca să fie treaba treabă și vitaminele prezente: zmeură, mure, coacăze, afine, cireșe, chiar și mandarine am folosit de curând și s-a lăsat tot cu farfuria linsă. Puteți folosi chiar și fructe congelate și rezultatul e același în ceea ce privește textura. Eu zic să o încercați și apoi să îmi scrieți ce-a ieșit.

Rețeta este o adaptare după un chec simplu de pe site-ul www.lalena.ro, că doar n-ați crezut că am inventat eu roata la bicicletă, hai să fim serioși.

Așadar să purcedem la pregătit gustoșenii pentru copiii care au voie la zahăr brun, iar pentru ceilalți vă invit să vedeți rețeta de Turtițe cu brânză și stafide, pe care o găsiți aici.

Ingrediente pentru 12 brioșe

Făină                                          150g

Ouă                                             2 buc

Zahăr brun                                135g

Lapte vegetal                            125g (Orice fel de lapte folosiți în mod obișnuit sau iaurt)

Lapte de cocos                         50g (Obligatoriu cel folosit la preparatele asiatice, îl găsiți la conservă, cam în orice supermarket. Este un cu totul alt produs decât cel comercializat la cutie. Folosim doar parte albă care este ceva mai grasă. Poate fi înlocuit și cu unt).

Praf de copt                               ½ plic

Esență de vanilie                      2 linguri

Afine                                           1 cană (nu uitați să puneți deoparte câteva și pentru decor)

(Puteți la fel de bine să folosiți zmeură, căpșuni, coacăze, pere sau chiar mandarine, atât proaspete cât și congelate.).

Brioșe și cafea

Magia Mamei cu Dichis în 3 pași:

Pasul 1.  Într-un bol, cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle cu zahărul brun până când obținem consistența unei creme. Apoi adaugăm laptele vegetal și laptele de cocos din conservă.

Pasul 2.  Separat, într-un alt bol, se amestecă făina cu praful de copt, care vin încorporate treptat aluatului de brioșe. Punem și esența de vanilie care va da o aromă deosebită. La sfârșit se adaugă fructele, cu blândețe pentru a nu le sfărma.

Pasul 3.  Într-o tavă pentru brioșe (cu 12 forme) așezăm 12 hârtii și distribuim aluatul în fiecare formă. Nu uitați să adăugați la final câteva fructe pentru aspect.

Brioșele se țin la cuptor la 200 de grade până când devin rumene și arătoase.

 

Ușor, nu? Să vă fie de sănătate!

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

 

No Comments

    Leave a Reply