SPORT DUPĂ NAȘTERE: SĂPTĂMÂNA 7-9

Vă spuneam și în articolul trecut că îmi este din ce în ce mai greu să mă trezesc dimineața, în zori și să ies la alergat, în parcul din apropierea casei. Și pentru că nu era suficient, s-a mai și răcit vremea. Neavând încotro am revenit la sală, mai repede decât îmi propusesem, este adevărat, însă mi-e foarte bine. Merg în timpul săptămânii, ori de câte ori Tati reușește să ajungă acasă la o oră rezonabilă, în caz contrar recuperez în week-end. Ca să mai câștig timp, mă îmbrac de acasă în echipament, la sală îmi rămânându-mi doar să schimb încălțămintea. Dacă mă găsește hărnicia acasă, reușesc să-mi pregătesc din timp și rucsacul cu cele necesare pentru sport (apă, mănuși, prosop, gel de duș și card de acces) și ies ceva mai repede din casă.

Încă nu reușesc să fac patru antrenamente pe săptămână ca în zilele mele bune, însă tot este ceva. Ce variante aș avea?  Să stau în casă, să trec prin dreptul oglinzii și să fiu constant dezamăgită că nu fac ceva și pentru corpul meu. Încerc să fiu o femeie sănătoasă, preocupată să revină la forma fizică, să mă simt bine în pielea mea și să îmi păstrez zâmbetul și buna dispoziție. Antrenamentul de la sală mă ajută în acest sens.

Trebuie să vă mai spun ce dor mi-a fost de atmosfera de acolo, de muzică, de oameni activi, de mișcare? Îmi pică simt atât de bine și pentru că timp de o oră nu văd niciun scutec sau cremă de funduleț, nu am haine de întins sau vase de spălat. Sunt doar eu, iar în jurul meu, surpriză,am doar adulți independenți. Nimeni nu are nevoie de mine și de ajutorul meu. Și acest lucru e minunat, uneori, să recunoaștem!

Tipul de mișcare/Antrenamentul:

Am revenit la programul de antrenament de dinainte de sarcina cu Leușor, însă greutățile pe care le folosesc la exerciții au scăzut foarte mult. După cum știți deja, la sală fac două tipuri de antrenament, simple și eficiente. Unul pentru partea de sus a corpului (brațe, spate, piept, abdoment), celălalt pentru partea de jos (picioare, fesieri). În cele ce urmează vă exemplific.

Antrenamentul pentru partea de sus a corpului:

-Alergat pe bandă (viteza crescută progresiv)

-Ramat și împins deasupra capului cu bara (high pull to overhead press)/ Arnold press

-Ramat la aparat/ Ramat cu bara

-Flotări/ Flotări spate la bancă

-Helcometru/ Împins la piept cu bara

-3 tipuri de Abdomene la alegere

Antrenamentul pentru partea de jos a corpului:

-Bandă

-Genuflexiuni cu bara/ Presă

-Fandări cu greutăți/ Kettlebel swings

-Îndreptări cu bara/ Îndreptări românești + Urcat pe bancă într-un singur picior cu ganteră într-o mână

Planul alimentar:

Pe partea de alimentație nu am înregistrat niciun progres, mănânc cât mai diversificat și sănătos, însă nu cât aș vrea sau cât consider eu că ar trebui. Nu reușesc să mănânc la ore fixe, să elimin zahărul din alimentație și să controlez porțiile de mâncare. Uneori mănânc prea mult la o masă, alteori prea puțin, de ajung să transform următoarea gustare într-o masă în toată regula.

Forma fizică:

Burtica s-a retras foarte mult, de aceea pielea arată lăsată în această zonă. Deși continui să folosesc unt de shea să o ajut să se restrângă, nu pare să aibă vreun efect.

Cântarul spune:

Greutate naștere: 80 kg

Greutate după s.9: 73,5 kg (din păcate am  crescut în greutate)

Greutate normală 61,5 Kg

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

2 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mami-deea
  November 17, 2017 at 2:46 pm

  Ai multa voința!
  De când zic sa fac și eu niste exerciții fizice acasă, cu greutatea propriului corp…sper măcar 15 minute pe zi sa reușesc.
  Dar în schimb mă plimb aproape zilnic cu căruciorul.Acum, vremea e nasoală nu știu ce voi face căci nu mai pot ieși nici așa la mișcare.
  Mult succes!!!

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   November 22, 2017 at 12:43 pm

   Eu nu reușesc să aloc timp pentru sport atunci când stau acasă. Tocmai din acest motiv aleg sala.
   Îți doresc zile cu soare pentru plimbări!

Leave a Reply