HAI LA SALA DE FITNESS!

Pentru cele mai multe femei, sala de fitness reprezintă o zonă care trebuie evitată deoarece, odată ce ai trecut pe acolo, riști să te întorci acasă blindată toată cu mușchi. De aceea, multe dintre noi fugim ca dracu de tămâie de zona ″infestată″ cu mușchi, având eronata părere că la sala de fitness dai peste mușchiuloase, femei virilizate sau bărbați frumoși. Aceștia au locul lor binemeritat într-o sală de fitness și chiar sunt apreciați pentru asta, însă femeile nu prea au ce cauta acolo.

Curios… dacă ați sta de vorbă cu unul din  băiețașii mușchiuloși, care își face veacul la sala de fitness, v-ar povesti cât efort trebuie să depui ca să construiești asemenea mușchi, ce ușor se pierd și cel mai important… o femeie, care se hrănește natural, nu prea are de ce să își facă griji în privința asta. Ba mai mult, femeia care se antrenează constant la sală și lucrează cât de cât avizat, va fi o femeie tonifiată, cu oase puternice, care va duce cu ușurință o sarcină, care  va arată bine, având o postură corectă. Ea va îmbătrâni mai încet și mai frumos.

Dintr-o cu totul altă categorie de femei sunt cele care merg la sală și se pun pe câte o bicicletă și pedalează minute în șir, vorbind sau vizionând ceva pe telefon. Schimbă apoi bicicleta cu banda de alergat, pentru o plimbare ușoară, deoarece s-au spetit mult cu bicicleta și trebuie să își scadă pulsul și să-și recupereze energia, pentru a-și putea duce antrenamentul la bun sfârșit. Odată partea de cardio asigurată, iau în primire aparatul de abductori (coapse interioare și exterioare), în speranța că vor scăpa de grăsimea din această zonă. Categoric nu se pot întoarce acasă fără să lucreze brațele (bicepșii) cu gantere cât mai mici (să nu crească prea mult mușchii). Antrenamentul se va încheia cu multe abdomene, deoarece își doresc un abdomen de invidiat, musai cu pătrățele.

Obsedata aia de sală, o superficială, n-ai văzut așa ceva!

Mai sunt cele care merg la sala de fitness, de 3-5 ori pe săptămână, sperând ca alimentația conștiinciosă și atentă, kilometrii alergați în parc sau pe bandă și greutățile crescute treptat în cadrul exercițiilor, să le scape de stratul de grăsime, să le definească frumos mușchii și să le ofere endorfinele atât de importante și benefice. Sunt cele care se informează constant despre sursele de proteine, despre cantități optime de carbohidrați, grăsimi și zahăr ce trebuie consumate, despre modul în care își pot adapta antrenamentul la felul în care doresc să își modifice corpul, sunt cele pe care lumea le privește cu invidie și reproș oarecum: ″Ce înseamnă o genă bună!″ sau ″Obsedata aia de sală, o superficială, n-ai văzut așa ceva!″. Sunt femei care muncesc constant pentru a arăta într-un anumit fel, care se trezesc mai devreme pentru a-și prepara un mic dejun sănătos și pentru a face o tură de parc. Sunt cele care își dedică timpul pentru a fi sănătoase și a arăta mai bine decât media femeilor, sunt cele care lucrează cu materialul (corpul) pe care l-au primit de la natură și scot maximum din el. Da, pe ele le vezi la sală că ″exagerează″ cu câte o bară cu discuri, că împing la presă, că fac exerciții total aiurea sau amuzante, din punctul tău de vedere. Sunt femeile care știu ce caută acolo și pentru care timpul petrecut la sală nu este doar pentru selfiuri și postări pe Instagram.

 

Mărturisesc că am făcut parte, rând pe rând, din fiecare categorie. Da, aceeași persoană… în momente total diferite din viața mea, cu aceeași dorință de fiecare dată – să arăt și să mă simt mai bine. Vă garantez că de fiecare dată credeam că știu ce fac, însă doar o singură dată am fost mulțumită de rezultate, doar o singură dată avea sens persistența mea, doar o singură dată am simțit un respect deosebit pentru oamenii cu care mă întâlneam acolo și din partea cărora simțeam un sprijin tacit, care era reciproc de altfel.

Acum sunt într-un moment binecuvântat al vieții mele, în care aștept, din clipă în clipă, marea întâlnirea cu bebele meu.  De aproape două luni am întrerupt antrenamentul la sala de fitness și mi-e un dor nebuuuunnn de tot ce ține de sală, de senzație, de rigoare, de oameni, de traineri, de fetele care habar n-aveau ce caută acolo sau de cele pe care le admiram și le invidiam deopotrivă. (Despre cum eram privită de cei de la sală, gravidă fiind, aici.)

Mi-e atât de dor de provocarea fiecărui antrenament, de contorizarea evoluției mele, de modificările pe care le observam cu încântare asupra corpului meu, de faptul că efortul meu avea sens și rezultate. De aceea, în articolul următor mi-am propus să împărtășesc cu voi câteva concluzii-pont, precum  și antrenamentul meu din timpul săptămânii (aici). Vă aștept cu sugestii, întrebări sau păreri la secțiunea de Comentarii.

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

4 Comments

 • Avatar
  Reply
  eumiealmeu
  August 4, 2017 at 5:03 pm

  eu trec pe lângă obiectele de fitness fără să le bag în seamă. mie îmi place să particip la clase. am un loc minunat unde merg de luni până joi, cu instructor femeie, nici răutăcioasă, nici posedată, și în acea oră de sport mă simt eu însămi. ador coregrafia în sport, muzica, relaționarea. elementele noi, combinație de dans și sport.
  cred că fiecare tre să aleagă ce-i place, iar înainte de asta – să știe ce-i place! 🙂
  ideea e ca fiecare să fie conștient de importanța sportului… (eu aș fi ales kangoo, dacă mai aveam vârsta… dar … 🙂 )

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   August 5, 2017 at 6:04 am

   Știu cum e cu orele de aerobic, zumba și variațiunile pe această temă. Cel mai mult îmi plăceau acu ceva ani orele de Kangoo, de care m-am ținut 1, 5 ani, tot așa cu o instructoare, pe care o admiram foarte mult pentru comunitatea pe care a reușit să o strângă în jurul orelor ei, pentru dedicare și energia pozitivă. La orele astea de kangoo eram participante de toate vârstele, așadar nu te sfii să le încerci. Vârsta e ceva relativ în sport, asta dacă nu vorbim de probleme de sănătate, atunci eu zic să le încerci și să fii un exemplu pentru celelalte care se cramponează de vârstă pentru a încerca Kangoo. Mult succes și te mai aștept aici!

 • Avatar
  Reply
  DaddyCool.ro
  August 6, 2017 at 3:03 pm

  Probabil în scurt timp vei reveni în sala de fitness ca să te simți din nou așa cum îți place! Fit, puternică, sănătoasă! 😀

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   August 6, 2017 at 4:04 pm

   Ai dreptate, soon… Acum însă trebuie să stau cuminte și să aștept. Îmi iau eu revanșa.

Leave a Reply