TERCI DE OVĂZ CU FRUCTE

Un mic dejun sănătos, hrănitor și foarte gustos, cu o textură cremoasă, asemănătoare budincii, potrivit pentru copii energici, mamici nedormite și oameni activi. Vă recomand să folosiți fructe cât mai colorate dintre cele preferate, iar dacă îl doriți puțin mai dulce, apelați cu încredere la banane. Cei mici vor termina tot din farfurie!

Pentru ingrediente avem nevoie de:

250 g lapte

9 linguri rase de ovăz mărunțit

Căpșuni

Struguri (sau ce combinații de fructe preferați)

Banană (opțional, eu aici nu am adăugat)

Un strop de scorțisoară

Magia Mamei cu Dichis:

Se pune laptele într-o tigaie, la fiert.

Când a început să fiarbă se dă focul mai încet și se adaugă ovăzul lingură cu lingură, amestecând continuu. Dacă îl doriți mai dulce, puteți pisa banana cu o furculiță și după ce obțineți consistența dorită pentru terci, opriți aragazul și adăugați banana, amestecând continuu.

Se așează conținutul în bolul preferat.

Între timp tăiați fructele cu care veți decora preparatul, presărând și puțină scorțisoară care vă va echilibra glicemia.

Să vă fie de sănătate!

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

No Comments

    Leave a Reply