TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN BUDAPESTA

Targ de Craciun

Luna decembrie înseamnă pentru mulți dintre noi revederi cu cei dragi, tradiții moștenite sau create, brad împodobit, zăpadă, portocale, scorțișoară și ciocolată caldă. Iar dacă vorbim de tradiții, mai nou adoptată și de familia noastră este vizitarea Târgurilor de Crăciun. Anul acesta ne-am propus să ajungem la câteva dintre cele mai frumoase din Europa, asta și pentru cei doi copii ai noștri, dar mai ales pentru Buburuză, care se poate bucura acum, cu adevărat, de frumusețile sărbătorilor de iarnă. Pentru început ne-am oprit la Târgul de Crăciun din Budapesta, unul dintre cele mai apreciate din Europa.

TargCRaciun

Cel mai important târg de Crăciun din Budapesta este amplasat în Piața Vorosmarty (aproape de primărie), cu toate că mai sunt și altele, ceva mai mici, răspândite prin tot orașul.

Braduți targ Craciun

În zecile de căsuțe din lemn, doldora de produse atent selectate, lucrate manual, din materiale naturale, dai peste: decorațiuni de Crăciun, lucruri din ceramică, jucării din lemn, obiecte din piele, bijuterii originale, lumânări hand-made, turtă dulce și articole, extrem de frumoase, pentru decorarea casei.

TargCraciunBudapesta

În weekend-uri au loc concerte, spectacole și piese de Teatru de păpuși, pentru copii. Iar dacă zăbovești ceva mai mult admirând creațiile meșteșugarilor, îți poți astâmpăra foamea cu bunătăți tradiționale ungurești, langoși, colaci kurtos, castane coapte sau pur și simplu poți asculta colinde la un pahar cu ciocolată caldă, ceai sau vin fiert.

Targ Craciun Budapesta 2017

Sâmbăta aceasta, când am trecut noi pe la Târgul de Crăciun din Budapesta, am auzit vorbindu-se foarte mult în limba română, semn că este una din locațiile preferate de români, pentru această perioadă a anului.

Turta Dulce Budapesta 2017

Vă las și vouă câteva din imaginile-amintire pe care mi le-am așezat în suflet în urma vizitei făcute la Târgul de Crăciun din Budapesta.

Targ Craciun BudapestaLumanari BudapestaClopoței bradTurta Dulce Craciun

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

6 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mami-deea
  December 4, 2017 at 12:46 pm

  Frumoase suveniruri 😀

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   December 4, 2017 at 7:14 pm

   Nu-i așa?

 • Avatar
  Reply
  Razvan
  December 8, 2017 at 9:16 am

  Superbe pozele! Si asa mi-ai facut un dor de Budapesta, de care incercam sa scap…
  Vezi tu, asta vara eram hotarati sa petrecem prima parte a lunii decembrie aici si sa ne bucuram de targul de Craciun si de ultimele zile de concediu ale sotiei mele.
  N-am reusit sa facem asta, dar am gasit si noi o traditie de Craciun, care s-a dovedit o optiune buna pentru copii nostri: http://tatistaacasa.net/6-carti-pentru-copii-si-o-noua-traditie-de-craciun-familia-noastra/

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   December 8, 2017 at 12:05 pm

   Frumoasă tradiția voastră Răzvan, abia aștept să o punem și noi în practică. Spor la citit cărți frumoase!

 • Avatar
  Reply
  Elena Munteanu
  December 8, 2017 at 3:16 pm

  Foarte frumos!

  • Mama cu dichis
   Reply
   Mama cu dichis
   December 11, 2017 at 11:45 am

   Mulțumesc Elena!

Leave a Reply