TARTĂ DE SPANAC

De când sunt mamă de Buburuză am încercat să bucătăresc mai sănătos și mai rapid, două criterii importante pentru multe mame, sunt convinsă. Și pentru  că lucrurile care ne fac bine trebuie împărtășite cu ceilalți, astăzi vă întâmpin cu o rețetă gustoasă, sănătoasă, rapidă, care va lega prietenie între răsfățații familiei și mult evitatul spanac.

Pentru ingrediente avem nevoie de:

625 g cartofi coajă

200 g ricotta (sau brânză de vacă, urdă)

450 g spanac proaspăt sau congelat (aici folosesc spanac congelat)

o ceapă medie

2-3 căței de usturoi

125 g orez (sau quinoa)

2 ouă

Opțional pentru adulți și copiii mai mari, adăugăm:

2 linguri ulei de floarea soarelui

Sare de hymalaia, boia și piper, după gust.

Magia Mamei cu Dichis:

Mai întâi curățăm cartofii de coajă și îi tăiem rondele. Îi așezăm în tava de cuptor, peste hârtia de copt și îi putem unge opțional cu ulei și condimenta cu sare, boia și piper. Apoi se bagă la cuptor până se rumenesc.

Între timp spălăm orezul bine și îl punem la fiert, dar avem grijă să rămână al dente.

Tăiem mărunt ceapa, usturoiul și  călim toul în puțin ulei sau apă (la alegerea mamei). Apoi adăugăm spanacul.

Luăm de pe foc compoziția obținută, adăugăm ricotta, orezul fiert și potrivim de sare și piper.  Împrietenim compoziția cu cele două ouă și amestecăm totul cu grijă.

Într-un vas de yena sau o tavă pe care o tapetăm cu rondelele de cartofi rumenite adăugăm compoziția obținută. Se  bagă totul la cuptor până se rumenește foarte ușor.

Scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se odihnească 20 de minute, suficient cât să stârnească interes printre mofturoși.

Să vă fie de sănătate!

Valori nutriționale pentru 100 g tartă: 161 Kcal, 7 g proteine, 4 g grăsime, 23 g carbohidrați.

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

No Comments

    Leave a Reply