PARMIGIANA

Pentru că suntem iubitori de legume și piețele abundă de ele, vă întâmpin cu o rețetă siciliană, gustoasă, care va fi pe placul tuturor, inclusiv a celor mici, care mai strâmbă din nas la masă.

Încercați măcar o dată această rețetă cu vinete, roșii, usturoi, mozzarella și parmezan. Veți rămâne surprinși!

Ingrediente:

3 Vinete

7-8 Roșii (dacă nu le aveți pe toate, dar aveți și o conservă de roșii cuburi, puteți completa cu aceasta)

300 g Mozzarella

100 g Parmezan ras (50 g se vor folosi la servire)

50 g Ulei de măsline

2 buc. Usturoi

Sare (după gust)

Piper (după gust)

Busuioc (după gust)

Oregano (după gust)

Magia Mamei cu Dichis:

Mai întâi feliem vinetele în fâșii subțiri, pe lung și le rumenim pe grătar, grill sau într-o tigaie simplă.

În acest timp curățăm usturoiul, răzuim mozzarella (pe răzătoarea mare) și parmezanul (foarte mărunt).

Sosul: Pentru prepararea sosului, crestăm roșiile și într-un bol adăugăm apă fierbinte peste ele. Le ținem sub apă 1 minut, pentru a ușura decojirea lor. Odată curățate, le tăiem cubulețe mici.

Într-o tigaie punem uleiul de măsline la încălzit, adăugăm roșiile tăiate cuburi și le lăsăm să scadă la foc mic, timp de 15-20 de minute. Punem peste ele usturoiul pisat, sarea, piperul, busuiocul și oregano, după gust. Mai lăsăm sosul la foc timp de un minut, apoi îl luăm de pe aragaz.

În acest moment avem toate ingredientele pregătite pentru a le așeza în tavă.

Puteți folosi o tavă de cuptor obișnuită, un vas de yena sau unul de ceramică.

Începem cu 3 linguri din sosul de roșii, pe care îl întindeți pe toată suprafața tăvii. Peste acesta așezați un strat de felii de vinete. Reveniți cu jumătate din sosul de roșii rămas, apoi mozzarella răzuită, plus jumătate din parmezan (deoarece vom avea două straturi în tavă). Apoi adăugăm un strat de vinete, sosul de roșii, mozzarella și parmezanul rămas (din cele 50 g).

Tava se bagă la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade, până când se obține o crustă frumoasă.

Se servește cu parmezan răzuit deasupra. Va fi o masă apreciată de toată familia.

Vă urez poftă bună și vă aștept cu feedback la acest preparat.

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

Sursa: Rețeta este preluată (cu mici modificări) de pe www.lalena.ro

No Comments

    Leave a Reply