CONOPIDĂ CU NĂUT ȘI CURRY

Conopidă

Buburuza este un copil care mănâncă cu plăcere: broccoli, avocado, conopidă, spanac, năut, ciuperci. Cu toate acestea sunt anumite alimente pe care le respinge de cum le zărește în farfurie  (mazărea, ceapa verde, țelina- apio sau frunzele de salate).

Astăzi îți prezint un preparat sănătos, gustos, aromat și ușor de realizat. O rețetă intrată de curând în topul preferatelor noastre, preluată de la un celebru chef- Amber Kelley. Motto-ul ei: Gătitul sănătos poate fi ușor și distractiv, dar mai ales gustos!

Ingrediente preparat:

1 Conopidă medie

600 gr Roșii cherry

1 Ceapă albă

3 căței de Usturoi

1 lingură serioasă de Ghimbir răzuit

3 linguri de Curry

2 căni de Apă caldă

2 conserve Năut

50 gr Unt

100 gr Spanac (poate fi înlocuită cu 50-70 gr rucola)

Ulei

Sare

Piper

Magia Mamei cu Dichis:

Într-o tavă de cuptor se pun la copt (40 de minute, la 200 grade) roșiile și conopida cu foarte puțin ulei, sare și piper.

Între timp tocăm mărunt ceapa, pe care o călim într-o tigaie,  în puțină apă cu ulei. Când ceapa devine translucidă se pune usturoiul pisat și ghimbirul răzuit. Se adaugă puțină sare și piper, apoi curry-ul și amestecăm bine.

Apa caldă și năutul spălat și strecurat vin să completeze amestecul.

După cele 40 de minute la cuptor, pielița roșiilor a crăpat, iar conopida deși crocantă s-a rumenit ușor, căpătând o aromă subtilă de afumat.

Roșiile se adaugă peste năut și se lasă la foc mic, timp de 30 de minute. Amestecul trebuie să scadă, devenind astfel mai dens. Apoi adăugăm conopida coaptă.

Mai rămâne să punem untul, care va face preparatul mult mai cremos. Oprim aragazul și presărăm spanacul care se va înmuia extrem de repede. Potrivim totul de sare și piper.

Acest preparat se servește alături de orez.

Vă invit să încercați și rețeta Curry cu quinoa și legume.

Să vă fie de sănătate!

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

Articole similare

No Comments

    Leave a Reply