CIFRE CONFECȚIONATE DIN MĂRGELE IKEA

margele colorate

Astăzi vreau să vă povestesc despre o activitate pe care o întreprind cu Buburuza în zilele  reci și ploioase, când vremea ne ține în casă. Ea are acum trei ani împliniți, știe să numere, dar nu recunoaște cifrele. Asta și pentru că nu are jocuri axate exclusiv pe învățarea cifrelor. Așa că mi-am zis că poate ar fi o experiență interesantă să ne creăm propriul nostru joc cu cifre.
Mai exact să confecționăm cifrele cu mânuțele noastre și în cele din urmă să ajungem să facem litere, căci a început să fie interesată de scrierea numelui ei.
Așa că m-am gândit la cartoane, dar acolo mai mult meșteream eu, căci era mult de tăiat cu cutterul sau foarfeca. Mai demult am încercat să îi desenez numerele, dar nu se arăta dornică să le reproducă în scris. Dar, în urma unei activități întreprinse la grădiniță, mi-am amintit de mărgelele care se topesc de la Ikea. Le știți? Puteam confecționa cifre chiar din ele. Activitatea de confecționare avea să fie doar o secvență din proces, căci puteam continua apoi să le ordonăm, să vorbim despre ele și să facem asocieri cu ajutorul lor (ex. doi seamănă cu o lebădă).

Cum am procedat vedeți în continuare:

margele multicolore
Necesare:
Mărgele Ikea (dar se găsesc și în magazine de Hobby Art Creativ, librării, papetărie)
Planșe Ikea
Fier de călcat (pe care îl folosește doar părintele)
Hârtie de copt.

Confecționarea cifrelor:
-Mărgelele se așează în planșe sub forma și mărimea cifrelor dorite. Se folosesc mărgele de o singură culoare, pentru a putea vizualiza mai ușor forma (am încercat și multicolore, dar sunt mult mai greu de observat).

margele colorate
-Planșa cu forma dorită se așează pe masa de călcat sau pe gresie, se acoperă mărgelele cu hârtie de copt și se calcă/presează cu fierul de călcat, încălzit la o temperatură medie . Veți observa că mărgelele încep să se topească și să se lipească între ele.
-Scoatem mărgelele din planșă și gata…putem aranja cifrele în ordinea dorită.
(La fel se poate proceda și în cazul literelor.)

Pentru alte activități cu cei mici, te invit să vizitezi rubrica Activități pentru copii.

Dacă vrei să faci și Activități pentru copii cu ce avem prin casă, te invit să apeși aici.

Cu drag de oameni,
Mama cu Dichis.

No Comments

    Leave a Reply