CE AR VREA SĂ ÎȚI SPUNĂ BEBE DIN BURTICĂ

Dacă ar putea, la sfârșitul celor 9 luni, bebele tău ți-ar da un pupic apăsat pe burtică și ți-ar spune:

MULȚUMESC, MAMI!

Ai fost totul pentru el: dragoste, apropiere, căldură, protecție, hrană, muzică, curcubeu de stări… Ți-ar zâmbi cu ochii lui strălucitori  și chipul luminos, capabil să umple și cel mai gol suflet, cu o stare de împlinire și regăsire.

Ți-ar mulțumi pentru mângâierile pe care i le-ai dăruit, chiar și atunci când era prins cu joaca și lovea în burtică… uneori prea tare. Pentru emoția de încântare pe care i-o transmiteai când te gândeai că acea lovitura este a unui copil sănătos, care se simte confortabil și crește în interiorul tău. Cu cât deveneau mai puternice aceste lovituri, pentru tine nu însemnau altceva decât că puiul tău crește și devine tot mai voinic.

Vocea lui tati… care îi promitea sprijin spiritual, moral, material

De asemenea, pentru iubirea pe care i-ai oferit-o tatălui său, pentru relația voastră calmă, relaxată, iubitoare. Pentru că i-ai amintit acestuia să îi vorbească, să-i acorde mângâierile atât de necesare creșterii lui armonioase, chiar și în zilele în care era prins cu altceva. Pentru poveștile pe care i le citea tati, în fiecare seară… deveniseră momentul mult așteptat din timpul zilei. Vocea lui tati… care îi promitea sprijin spiritual, moral, material, care îi vorbea despre iubirea necondiționată, despre lumea asta minunată și oamenii dragi care așteaptă venirea lui, atunci când el va hotărî.

Apoi proiecțiile pe care le făceai în ceea ce privește momentele importante ce vor urma în viața voastră: prima privire, conexiunea din timpul alăptării, primul gângurit, zâmbet, primul piure împrăștiat pe bluza ta, primii pași, prima julitură, primele creioane colorate, prima zi de școală, prima ceartă, prima gașcă de prieteni…toate aceste emoții care îi colorau pereții în culorile curcubeului, i-au arătat ce ușor pot oamenii să își umple sufletul cu emoții pozitive. Stă doar în puterea lor să-și clădească fericirea.

S-a bucurat alături de tine

S-a bucurat alături de tine de muzica pianului, de cartea citită pe nerăsuflate, de frumusețea unui tablou, de artă în general și senzațiile pe care le poate declanșa frumusețea sub toate aspectele sale, în interiorul tău.

A simțit gustul acrișor al meselor din primul trimestru, revigorarea apei reci și a aerului împrospătat de ploaia caldă de vară, pe care îl inspirai cu atâta plăcere.

A învățat atât de multe în interiorul tău, s-a simțit atât de protejat, de dorit, de așteptat, de iubit și acceptat cu toate ale lui: emoții, grețuri, crampe, lovituri, contracții.

Ai fi crezut că a conștientizat fiecare efort pe care îl făceai pentru a fi calmă și relaxată, pe parcursul nașterii lui? A simțit… toată răbdarea ta… toată hotărârea și toată dragostea… Mami, copilul tău s-a născut și îți mulțumește!

Te pupă apăsat pe burtică…

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

Cu mulțumiri Ditta Depner pentru tot ce mi-ai dăruit la cursul Hyphobirthing″.

No Comments

    Leave a Reply