ACTIVITĂȚI PENTRU COPII CU CE AVEM PRIN CASĂ

Fetița mea a devenit soră mai mare și-mi pare că a crescut foarte mult în ultima perioadă. Nu mi-aș fi imaginat că va fi atât de încântată de ″bebele ei″, cum își numește frățiorul. Lui îi dă toți pupicii pe care spune că vine să mi-i dea mie, îl consolează cu mângâieri atunci când plânge, uneori își așază căpșorul lângă el și îl întreabă de ce se uită în altă parte, când ea e aici, lângă el.

Sunt conștientă că acesta este doar un stadiu în procesul de adaptare la noul statut de soră mai mare și mai avem multe etape de parcurs, unele mai dificile, altele mai ușoare. Cu toate că se manifestă cu bucurie, blândețe și empatie față de frățiorul ei, are nevoie mai mult ca oricând să îi arăt că o iubesc, că îmi fac timp pentru ea, că e importantă pentru mine și că nu i-a luat nimeni locul. Se întâmplă uneori seara să ajung extenuată sau chiar să adorm în fotoliu datorită efortului de a împăca doi copii care vor concomitent la Mama, cu toate că avem un Tată implicat, dar refuzat de copii cu ″Ueeeee!″ sau ″Vreauuuuu la mamiiiiiiii!″.

Pentru a trece cu ușurință și blândețe peste această perioadă încerc să petrec cât mai mult timp, unu la unu, cu Buburuza mea. Tati rămâne cu bebe și noi două ne jucăm împreună. Uneori avem doar câteva minute la dispoziție, alteori plouă afară și suntem nevoite să rămânem în casă. De aceea, jocurile noastre pot începe pe nepusă masă chiar și cu o pereche de șosete smulse de Buburuză de pe uscător și făcute ghem sau cu ajutorul capacelor de PET-uri pe care, hocus-pocus, le preschimbăm în animăluțe.

Aceasta este activitatea care ne-a ținut ocupate, întreaga duminică: transformarea capacelor de PET-uri în caracatițe, iepuri sau rațe. Tot ce mai aveam nevoie am găsit în casă: hărtie colorată, creioane, carioci, lipici, forfecuță și gata… liber la creativitate.

Buburuza nu se putea hotărî cu ce animăluț să începem, ce culori să aibă capacele pe care le folosim. Până la urmă, la cererea cârlionțatei mele, iepurele a ieșit verde, caracatița roșie, dar la rață am fost cât de cât riguroase.

Dacă v-am stârnit interesul și sunteți pasionați ai jucăriilor realizate în casă alături de puiuții voștri și credeți că cei mici pot găsi bucuria jocului și în lucrurile simple, folosite creativ, atunci vă recomand acest îndrumar: FIGURINE NOSTIME DIN CAPACE- IDEI CREATIVE, de la Editura Casa, pentru momentele voastre împreună.

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

No Comments

    Leave a Reply