ACTIVITĂȚI CU COPILUL TĂU LA 2 ANI- PARTEA 2

Dacă vă întrebați ce activități vă mai recomandăm eu și Buburuza mea, așezați-vă confortabil pentru că venim cu trei activități frumoase, care dau obiceiuri sănătoase și care pot avea viață lungă alături de copiii voștri. (Partea 1, aici)

Lectura și cărțile:

Lectura unei cărți se poate desfășura oricând: dimineața, după-amiaza sau seara, înainte  sau după servirea mesei, citind, frunzărind sau căutând personaje în cărțile cu imagini. Nu are nevoie de un spațiu special, deși acesta poate încuraja activitatea în sine. Puteți construi un loc frumos, confortabil, unde copilul să se refugieze împreună cu o carte, singur sau  cu un părinte. De asemenea, puteți crea o tradiție în ceea ce privește un anumit moment al zilei, când răsfoiți împreună titluri noi, sau o zi de la sfârșitul săptămânii când, după masa de prânz de exemplu, citiți dintr-o carte, împreună sau separat. De asemenea, puteți observa că, încă de la 2 ani, copii sunt curioși de cărțile pe care le citesc adulții, așadar nu ar strica să lăsați la îndemână câteva enciclopedii sau atlase, care le pot deschide noi orizonturi copiilor voștri.

Teatrul de păpuși:

La noi s-a dovedit a fi o activitate foarte apreciată de cea mică, mai ales dacă nimerim o poveste dintre cele cunoscute și de preferat cu păpuși atent construite. La fel cum o piesă de teatru este cotată și în funcție de costumele interpreților, așa și pentru cei mici o păpușă frumoasă poate face personajul piesei memorabil. Ideal ar fi să vă informați cu privire la piesele care urmează să aibă loc la teatrul de păpuși din orașul vostru și să pregătiți din timp poveștile pieselor în momentele voastre de lectură împreună. Biletele le puteți procura cu mult înaintea spectacolului, iar dacă intervin modificări în planul vostru, sunt teatre care permit folosirea biletului cu altă ocazie. Mai mult, dacă piticul vostru este pasionat, puteți achiziționa abonamente lunare, transformând totul într-un obicei educativ, care să susțină viitorul cititor. După încheierea spectacolului, ieșirea poate continua printr-o plimbare în parc, unde puteți schimba idei referitoare la personaje, întâmplări și momente preferate din spectacol. Important este să îl ajutați pe copil să dobândească obiceiuri și instrumente de analiză a poveștilor și a personajelor, adaptate vârstei lui.

Mersul la Grădina Zoologică sau la Fermele cu animale:

Noi preferăm Fermele pentru că aici poate exista interacțiune directă cu animalele. Asemenea Ferme se găsesc peste tot în țară, mai ales pe lângă orașele importante și acestea pot fi vizitate cu sau fără o programare în prealabil. Nu trebuie scoasă din calcul nici Grădina Zoologică, deoarece ea pune la dispoziția vizitatorilor o altă varietate de animale, față de cele întâlnite la Ferme. Așadar recomandarea mea este să le alternați și musai o dată pe an să le treceți în revistă pe cele din zona voastră.

Sper că v-am dat câteva idei pentru zilele de vară, numai bune de creat obiceiuri frumoase și educative pentru cei mici. Sunt tare curioasă ce recomandări ne faceți și voi?

Cu drag de oameni,

Mama cu Dichis.

1 Comment

Leave a Reply